Välkommen till Hyresgästföreningen Nynäshamns särskilda sida för vårt bostadspolitiskarbete vilket vi kallar LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU!

Under rubriken FORUM lägger vi vad vi gör och annat kring bostadspolitiken. Här du man också kommentera och diskutera de inlägg vi publicerar.

En viktig del av vårt bostadspolitiskarbete är att bevaka vad som händer inom Nynäshamns kommun. Det brukar göra vi göra genom att deltag och lyssna på kommunfullmäktige.

Under #nynpol kan du läsa vad en del politiker i Nynäshamns Kommun skriver på Twitter och följa dem, vi ansvarar inte för innehållet i dressa inlägg.

Varmt välkomna!

©Hyresgästföreningen Nynäshamn

Hem & Hyra

 • Hustrun ropade från tv-rummet – då lämnade mannen köket. Och begick i samma stund ett brott. När ingen såg på fattade grytorna eld och lågorna riskerade att sluka huset. Nu döms hyresgästen för allmänfarlig vårdslöshet.
 • Blessie Navarette Fellenius granne hade lägenheten full med vägglöss, som spred sig ut i allmänna utrymmen. "Vi tänkte att nu måste vi flytta", säger Blessie.
 • Under coronapandemin har antalet vägglussaneringar minskat kraftigt i Sverige. Att vi reser mindre tros vara en bidragande orsak.
 • Aldrig tidigare har Hem & Hyras nyheter, reportage och konsumentartiklar nått ut till så många! Över en halv miljon personer läser oss i tidningsform och på webben. "Läsarna har hittat till våra digitala kanaler", säger chefredaktör Susanna Skarrie.
 • När hans mamma avled kastade hyresvärden Signalisten ut femtonårige Dan-Michael Broberg. Men nu ändrar sig värden. Han får bo kvar. "Jag blev chockad och jätteglad när jag fick reda på det", säger Dan-Michael Broberg.
 • Gävlekvinnan uppfattade det som att en granne inkräktat på hennes tvättid. Då tappade hon det fullständigt; attackerade grannen med en sax, tog stryptag, spottade, sparkade, skrek och slogs. När polisen kom dit fortsatte hon att bete sig våldsamt. Läs även om andra tvättbråk som urartat och expertens tips om hur man håller sams.
 • Tolv råttor hann Abdirisaq Muse fånga under diskbänken på Hässleholmen i Borås. Nu drar AB Bostäder av 20 procent på två månadshyror som kompensation. "Vi är mest glada över att råttorna är borta", säger Abdirisaq.
 • Den som bor trångt kan drabbas av stress. Och utemiljön i området blir extra viktig. Martin Grander och Matilda Sandberg vid Malmö universitet har detaljgranskat levnadsvillkoren i Malmös miljonprogram.
 • Upplands-Bro har byggt flest nya hyresrätter i förhållande till befolkningen de senaste åren. I Vaxholm har det inte byggts några hyresrätter alls. Det visar siffror som Hem & Hyra tagit fram med hjälp av Länsstyrelsen Stockholm och SCB.
 • På polisens nästa lista över utsatta stadsdelar i Göteborg kommer Tynnered och Gårdsten att flyttas till bättre kategorier. Och Rannebergen i Angered kommer att tas bort helt från listan. Det skriver Göteborgs kommunala bostadskoncern i ett pressmeddelande.

Hyresgästföreningen

 • Pandemin har skapat en ekonomisk oro bland många hyresgäster. Nu har Vidingehem påkallat förhandling och önskar höja hyran med 3,95%. Oskäligt bud enligt Hyresgästföreningen. [image] Redan i början av september gick Hyresgästföreningen ut nationellt med ett krav om att hyreskraven bör ligga på en lägre nivå än förra året. Trots denna situation väljer Vidingehem, precis som […]
 • Hyresgästföreningen har genomfört en undersökning bland sina medlemmar i Norrland och ställt frågor om deras boende. Enkäten har besvarats av medlemmar boende i såväl allmännyttan som hos privata bostadsbolag och visar att länets nöjdaste hyresgäster finns i Haparanda kommun tillsammans med Piteå och Älvsbyn. Minst nöjda är hyresgästerna i Överkalix kommun. Syftet med undersökningen är […]
 • Hyresgästföreningen har genomfört en undersökning bland sina medlemmar i Norrland och ställt frågor om deras boende. Enkäten har besvarats av medlemmar boende i såväl allmännyttan som hos privata bostadsbolag och visar att länets nöjdaste hyresgäster finns i Lycksele kommun följt av Skellefteå och Umeå. Minst nöjda är hyresgästerna i Vindelns kommun. Syftet med undersökningen är […]
 • Hyresgästföreningen har genomfört en undersökning bland sina medlemmar i Norrland och ställt frågor om deras boende. Enkäten har besvarats av medlemmar boende i såväl allmännyttan som hos privata bostadsbolag och visar att länets nöjdaste hyresgäster finns i Sollefteå kommun följt av Timrå och Kramfors. Minst nöjda är hyresgästerna i Ånge kommun. Syftet med undersökningen är […]
 • Hyresgästföreningen har genomfört en undersökning bland sina medlemmar i Norrland och ställt frågor om deras boende. Enkäten har besvarats av medlemmar boende i såväl allmännyttan som hos privata bostadsbolag och visar att länets nöjdaste hyresgäster finns i Härjedalens kommun följt av Bräcke, Krokom och Östersund. Minst nöjda är hyresgästerna i Bergs kommun. Syftet med undersökningen […]
 • Måste renoveringar innebära chockhöjda hyror? Inte nödvändigtvis! Det allmännyttiga bolaget Knivstabostäder erbjuder ett unikt koncept för att renovera hållbart, både när det gäller hyressättningen, bostadsbolagets ekonomi, och miljön. Konceptet kallas BoKvar-modellen och lockade den 29 september civilutskottet till Knivsta för att lyssna på föredrag om hållbara renoveringar. Simon Granit från Knivstabostäder och Lena Jansson Nordin […]
 • Vad tycker hyresgästerna om sitt boende? Undersökningen Din Värd svarar på den frågan. I år har den bland annat gjorts i kommunerna i Gästrikland och Hälsingland. Fler än 5000 hyresgäster har svarat på frågor om vad de tycker om hyresgästens förvaltning, sitt boende och vad som är viktigast för att trivas. Något som har samlas i […]
 • Vad tycker hyresgästerna om sitt boende? Undersökningen Din Värd svarar på den frågan. I år har den bland annat gjorts i kommunerna i Gästrikland och Hälsingland. Fler än 5000 hyresgäster har svarat på frågor om vad de tycker om hyresgästens förvaltning, sitt boende och vad som är viktigast för att trivas. Något som har samlas i […]
 • Gotlandshem vill höja hyran med 5,3 procent från 1 januari 2022. Hyresgästföreningen menar att yrkandet är oskäligt och uppmanar Gotlandshem att tänka om för att ge möjlighet till en seriös hyresförhandling. [image] – Man får intryck av att det går en ekonomisk nöd på bolaget. Det gör det inte. Budet på 5,3 procent är taget ur luften. Det är beklämmande […]
 • Den gångna helgen höll Hyresgästföreningen förbundsstämma i Stockholm, där bland annat bostadsminister Märta Stenevi deltog under öppnandet. Vid mötet återvaldes Kristina Bergman, Luleå, som ordinarie ledamot och Gunnar Bergman, Kiruna, som ersättare i styrelsen. – Det är glädjande att stämman gett såväl mig som Gunnar fortsatt förtroende i förbundsstyrelsen. Vi kan bidra till förbundsstyrelsens arbete […]

Nynäshamns Kommun

 • Under höstlovet vecka 44 kommer det för eleverna att finnas massor av gratis aktiviteter, som vanligt ordnade i samarbete mellan kommunen och det lokala föreningslivet.
 • Inte mindre än sex flyttkartonger med gamla handlingar från det som en gång var Sorunda kommun har nyligen lämnats in till Nynäshamns kommun. Bland handlingarna finns röstlängder, fyrktalslängder, debiteringslängder och uppbördslängder som är över 100 år gamla. – Väldigt roligt att handlingarna äntligen hittat hem till kommunarkivet, säger Patrik Appelkvist Larsson, kommunarkivarie.
 • Nyligen inleddes slutskedet i ett miljöprojekt som Nynas oljeraffinaderi arbetar med just nu. En deponi med föroreningar med föroreningar som användes tidigare under raffinaderiets historia ska täckas över. Under vissa arbetsmoment med det arbetet kan viss dålig lukt förekomma. Arbetet kommer även innebära ökad trafik med tunga fordon till och från raffinaderiet.
 • Det är av stor vikt för vår kommun att kunna erbjuda attraktiv industrimark och välkomna nya etableringar. Nu är snart den nya detaljplanen för Kalvö industriområde klar och tiden närmar sig för säljstart. Först ut går riktade erbjudanden till nuvarande ägare och arrendatorer.
 • Som privatpersoner lever vi ungefär som vanligt igen efter det att coronarestriktionerna släppte den 29 september. Men inom äldreomsorgen och funktionshinderområdet fortsätter det smittsäkra arbetet i allra högsta grad för att skydda brukare. Arbetet kommer dessutom att förstärkas ytterligare.

SVT Stockholm

 • Detta har hänt i Stockholmsområdet under lördagen den 16 oktober.
 • Det har brunnit i en lagerlokal i Slakthusområdet i södra Stockholm. Vid 18-tiden släcktes branden och räddningstjänst kunde avsluta släckningsarbetet och lämna platsen. Bara ett par hundra meter därfrån bröt även en brand i en förskola ut en halvtimme tidigare.
 • I september kom tågen fram senare än i augusti. De flesta avvikelserna inträffade under de tre sista dagarna i september. Då en rad händelser skedde på kort tid: obehöriga i spårområdet, ett ställverk som orsakade ett omfattande signalfel samtidigt som ett trasigt tåg behövde evakueras.
 • Ungefär 70 tavlor lämnades på lastkajen till Myrorna i Hjorthagen. Nu har de sålts på aktion och det totala värdet uppskattas till cirka 500 000 kronor.
 • Detta har hänt i Stockholmsområdet under fredagen den 15 oktober.
 • Genom förfalskade anställningsintyg och lönespecifikationer ska åtta personer ha lurat flera banker på totalt över 400 miljoner kronor. Nu åtalas de misstänkta vid Stockholms tingsrätt.
 • Sen i onsdags har det legat en frän lukt av kloak över delar av Odenplans station. När SVT besöker tunnelbanestationen är det flera personer som håller för näsan för att slippa känna stanken. SL beklagar att resenärer ska behöva stå ut med den dåliga lukten, men förklarar att de hittat vad som orsakat problemet.
 • Många som är fullvaccinerade mot covid-19 är oroliga för genombrottsinfektioner, alltså att de ska bli smittade trots vaccination. Men trots att cirka 25–35 procent av dem som smittats de senaste fyra veckorna i regionen är fullvaccinerade tycker smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund inte att det är oroande.
 • Flera okända maskerade gärningsmän försökte råna en ungdom i övre tonåren som befann sig nära Jakobsbergs sporthall i Järfälla, Stockholm. Vid händelsen skadades pojken med ett knivliknande föremål och fick föras till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.
 • Detta har hänt i Stockholmsområdet under torsdagen den 14 oktober.

P4 Stockholm

 • av P4 Stockholm
  En kvinna har hittats död i en lägenhet i Norrtälje. Anmälan kom till polisen som misstänkt sjukdomsfall men polisen kan inte utesluta brott och har därför startat en förundersökning om misstänkt mord eller dråp. En person som befann sig i bostaden tillsammans med den döda kvinnan är i gripen, och polisen ska göra en teknisk […]
 • av P4 Stockholm
  Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand i samband med lördagseftermiddagens stora brand i en lagerlokal på slakthusområdet när Globen i Stockholm. Det var en lagerlokal på 100 x 100 meter som började brinna och enligt polisen kom ingen person till skada. Carina Skagerlind som jobbar på Stockholmspolisens länskommunikationscentral säger, att eftersom det är […]
 • av P4 Stockholm
  En kvinna fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha blivit påkörd av en bil på en gångbana i Tyresö. Det är oklart hur allvarligt skadad hon är men hon var vid medvetande när hon fördes till sjukhuset. Bilföraren är misstänkt rattfylleri och vållande till kroppsskada.
 • av P4 Stockholm
  Efter veckans två skjutningar i Farsta strand i Södra Stockholm, arrangerar nu FOC Farsta Fotboll en ljusmanifestation.  Syftet med manifestationen är att ungdomar som har aktiviteter sent på kvällarna, ska känna sig trygga när de går hem.  De två senaste skjutningarna har skett före klockan tio på kvällen. Och hela klubben gör nu ett krafttag […]
 • av P4 Stockholm
  Det var strax efter klockan två på lördagseftermiddagen som räddningstjänst fick in larm om brand vid slakthusområdet. En lagerlokal på 100 x 100 meter som brinner och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand "Hittills har vi inte anträffat någon person eller någon skadad person i området", säger Ola Österling polisens presstalesperson. 
 • av P4 Stockholm
  Regeringen vill finansiera ett omställningsstudiestöd med höjd ränta för alla som tagit studielån efter 1989. Förslaget får kritik av studenter och studentorganisationer, som menar att det gör det svårare för utrikesfödda att studera vidare. "Det minskar chanserna att utveckla oss som individer och att utveckla samhället", säger naprapat-studenten Elisabeth Izquierdo Puentes.
 • av P4 Stockholm
  Saleh Karrani och Shafik Muwanga från Alby i Botkyrka kom på fredagskvällen på andra plats i företagsorganisationens Företagarnas tävling årets unga företagare i Sverige. Tillsammans har de startat personaluthyrnings- och rekryteringsföretaget Miljonbemanning som tidigare utsågs till årets unga företagare i Stockholm Saleh Karrani säger att företaget startade en varm sommarnatt i Alby när han Shafik […]
 • av P4 Stockholm
  Två personer fick föras till sjukhus efter en brand i Hansta i Kista vid fyratiden på fredagseftermiddagen. Det var efter att en bil började brinna i en verkstad som räddningstjänsten kallades till platsen. Enligt stockholmspolisen fördes de båda personerna till sjukhus med rökskador och skadeläget är oklart.
 • av P4 Stockholm
  Attunda tingsrätt i Stockholm är en av 18 tingsrätter i landet som just nu ser ut att få det svårt att klara de mål som regeringen satt upp om hur stor andel av brottmålen som ska avgöras inom fem månader. Resurser till domstolarna har uteblivit medan stora satsningar har lagts på polis- och åklagarmyndigheten, menar […]
 • av P4 Stockholm
  Flera föräldrar är upprörda över kommunala bostadsbolaget SISAB:s planer på att sälja Västbergaskolans lokaler vid Telefonplan. "Vi är jätteoroliga för att verksamheten inte kommer kunna fortsätta som förut och att personal kanske inte är kvar", säger mamman Malin Khoso. Det kommunala bolaget SISAB har de senaste åren sålt av flera lokaler där det bedrivs friskoleverksamhet […]
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Kabelarbete. Växelvis trafik. I höjd med Hästhagen
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Söndag 17/10. Flertalet innerstadsbussar får omlagda körvägar och indragna hållplatser ca kl. 09:00 – 15:30. Gullmarsplan stängs av för all busstrafik ca kl. 12.30 – 15.30.  Supportermarsch från Medborgarplatsen till Nya Söderstadion.Innerstan samt Gullmarsplan
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Beläggningsarbete. Trafik regleras med hjälp av trafikljus och lots. Arbetet pågår kvälls- och nattetid.Mellan Trosta och Albano
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Broarbete cirka 2 km söder trafikplats Hölö. Max bredd i södergående riktning är 6,5 meter. I norrgående rikting är det fasta körbanor med barriärer, max bredd 3,5 meter i höger körfält och max 3 meter i vänster körfält.2 km söder om tpl Hölö
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Tågen ersätts med bussar mellan Täby kyrkby och Kårsta till 16 oktober på grund av banarbete. Från 17 oktober öppnar större delen av Kårstalinjen, men det är fortsatt bussar som ersätter mellan Lindholmen och Kårsta.Kårstalinjen
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Infart till Bällstavägen avstängd. Avstängda körfält. Vid Islandstorget, i båda riktningar.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Trafiken leds över på den sida som går mot Gustavsberg. Två körfält öppna i vardera riktningen. Körbanan ojämn och guppig i bägge riktningarna.Vid tpl Skuru vid viadukten
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Avsmalnad väg, max 4 meter.Vid Hedvigslund mot Stockholm
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Enbart ett körfält öppet i vardera riktning, mot normalt två in mot stan. Broarbete.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Nedsatt hastighet till 30 km/h. Avstängning när en växel ska bytas på järnvägen. Långbro-Björklund
https://api.sr.se/api/rss/pod/3783 https://api.sr.se/api/rss/pod/7625

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.