Välkommen till Hyresgästföreningen Nynäshamns särskilda sida för vårt bostadspolitiskarbete vilket vi kallar LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU!

Under rubriken FORUM lägger vi vad vi gör och annat kring bostadspolitiken. Här du man också kommentera och diskutera de inlägg vi publicerar.

En viktig del av vårt bostadspolitiskarbete är att bevaka vad som händer inom Nynäshamns kommun. Det brukar göra vi göra genom att deltag och lyssna på kommunfullmäktige.

Under #nynpol kan du läsa vad en del politiker i Nynäshamns Kommun skriver på Twitter och följa dem, vi ansvarar inte för innehållet i dressa inlägg.

Varmt välkomna!

©Hyresgästföreningen Nynäshamn

Hem & Hyra

Hyresgästföreningen

 • Den 30 maj anordnar Hyresgästföreningen en bostadskongress i Gävle. Dagen bjuder på föredrag, paneldebatter och samtal med hyresgäster, politiker och beslutsfattare. Hyresgästföreningen berättar bland annat om ett framgångsrikt arbete med stadsdelsnätverk för att skapa trygga bostadsområden i Gävle . Deltar gör också Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder,  tillsammans med Gavlegårdarna, ungdomsförbund, politiska partier och jagvillhabostad.nu. Välkommen till Bostadskongress i Gävle […]
 • I ett öppet brev till samtliga kommunfullmäktigeledamöter, kommunalråd och kommundirektör i Borlänge kommun kräver Hyresgästföreningen att den planerade försäljningen av 762 lägenheter från AB Stora Tunabyggen stoppas. I skrivelsen anger Hyresgästföreningen sina argument mot en försäljning och öppnar för en konstruktiv dialog om andra vägar framåt. – Det är konstigt att kommunen fortfarande ser försäljning som en lösning […]
 • Nu är 2022 års hyror klara för knappt 4700 hushåll som bor hos privata fastighetsägare som har RCB Fastighetsutveckling som ombud. RCB Fastighetsutveckling och Hyresgästföreningen har kommit överens om en hyreshöjning i olika nivåer mellan 0,9 och 2,2 procent. Utöver faktorer som fastighetsägarnas kostnader, som taxor, underhåll så har Hyresgästföreningen också undersökt de olika fastigheterna […]
 • I den sjätte delen av rapporten Hyresgästerna 2022  (https://www.hyresgastforeningen.se/bostadsfakta/rapporter/hyresgasterna-2022/)tittar Hyresgästföreningen närmare på ekonomin och livssituationen bland utsatta hushåll. Kvinnor mest ekonomiskt utsatta vid skilsmässa  Drygt var femte kvinna anger att de inte skulle ha råd att bo kvar om relationen med sambon tog slut.   –  Det här är något vi och flera organisationer sett en […]
 • Denna vecka har Hyresgästföreningen kampanjvecka som upptakt inför valet i september. En av de frågor Hyresgästföreningen i Växjö uppmärksammar är den extra utdelning på cirka 100 miljoner kronor som Växjöbostäder varje år tvingas göra till kommunen. [image] – Det är en djup bo-orättvisa att jag och alla andra som bor hos Växjöbostäder ska behöva betala […]

Nynäshamns Kommun

 • I skrivande stund har 26 ukrainska barn och ungdomar börjat skolan i Nynäshamns kommun under april och maj. Fler är på gång in, liksom till förskolorna där hittills tio har börjat.
 • Under Kristi himmelsfärds-helgen är kommunens öppettider över telefon och kontaktcenter förändrade.
 • Nynäshamns kommun har för satsningen Skapande skola sökt medel från Kulturrådet och ansökan har glädjande nog beviljats för läsåret 2022/2023. Nynäshamns grundskolor får hela 698 400 kronor till skapande verksamhet.
 • Nu har Kommunstyrelsen beslutat att godkänna samrådshandlingarna för den nya översiktsplanen. Det betyder att det snart är dags att tycka till om förslaget!
 • I snart två års tid har kommunens lokalvårdare till stor del arbetat utan kemikalier när de rengör kommunens lokaler. Det har gett goda resultat för både miljön och lokalvårdarnas hälsa. – Vi ligger i framkant på det här området och det är något vi ska vara stolta över, säger Anette Petersson, kvalitetsansvarig på Fastighetsavdelningen.

SVT Stockholm

P4 Stockholm

 • av P4 Stockholm
  Det har nu gått tre månader sedan Ryssland invaderade Ukraina. På Fria Ukrainas plats vid ryska ambassaden på Kungsholmen hölls vid lunchtid, som varje onsdag de senaste månaderna, Onsdagsmanifestationen mot Putins krig i Ukraina.”Stöder vi fått har varit fantastiskt”, säger arrangören Peter Ingvarsson.
 • av P4 Stockholm
  Sveriges första bil ska ut och rulla igen efter 124 år.Det är Tekniska museet som dammar av landets första svensktillverkade bil med förbränningsmotor, som körde sin premiärtur år 1898. Den 1 juni varvas motorn upp för en provkörning i Museiparken.
 • av P4 Stockholm
  Kristdemokraterna i Stockholm vill skärpa kontrollerna av företag som verkar inom hemtjänsten.Man gör det för att upptäcka fusk med ersättningarna. Partiet vill flytta kontrollerna från stadsdelsförvaltningarna till äldreförvaltningen och leta efter utförare som har misstänkt höga marginaler."Vi vill komma åt dem som inte är seriösa", säger äldre- och trygghetsborgarråd Erik Slottner (KD).
 • av P4 Stockholm
  Nedläggningen av BUP i Botkyrka oroar personal och anhöriga. Men Sandra Ivanovic Rubin (MP), gruppledare i hälso- och sjukvårdsnämnden, menar att det är viktigare att korta köerna till BUP än att patienter får lite längre restid.Beslutet är en del av en större omorganisation av barn- och ungdomspsykiatrin i regionen, där BUP koncentreras till färre men […]
 • av P4 Stockholm
  En man i 20-årsåldern misstänks för olovligt framförande av vattenskoter.Den nya lagen trädde i kraft 1 maj – och fallet är det första av sitt slag i Stockholm."Han har erkänt brottet och ett preliminärt rättegångsdatum är satt", säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Singelolycka personbilI höjd med Bankesta
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Tunneln avstängd för underhåll kl 22-05. Törnskogstunneln mot E18
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Alla färjeavgångar ställs in från onsdag kl. 21:30 från Ekerö och 21:45 från Slagsta fram till morgontrafikens start på torsdag kl. 05:45.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  25-29 maj, läggs trafiken om i södergående riktning mot Stockholm. Trafikomledningen sker stegvis under flera nätter och hela tiden är minst ett körfält öppet. Söndagen 29/5 ska arbetet vara klart och alla körfälten flyttade till omledningsvägen.Tureberg (172) – Kista (171)
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Onsdag-torsdag väntas höga halter av ekpollen, på fredagen måttliga-höga halter. Under helgen väntas måttliga halter ekpollen. Gräspollenhalterna väntas bli låga fram till lördag och kan sedan stiga till måttliga halter. Björk- och videpollen låga halter.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Ett körfält avstängt förbi arbetsplatsen. Rörligt arbete, inspektion av bergskanter. Länsgränsen Stockholms/Uppsala län–Märsta (180) i riktning mot Stockholm
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Underhållsarbete. Trafiken regleras med trafikljus och lots när arbete pågår.I höjd Ballingsnäs
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Gatan avstängd till 29 maj kl 18 på grund arbete med en kranMellan Rindögatan och Värtavägen
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Tellusborgsvägen avstängd vid Mikrofonvägen i samband med arbete.Tellusborgsvägen och Mikrofonvägen
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Natt och tidig morgon 23/5–26/5 är pendeltågstrafiken ersatt med buss mellan Södertälje centrum och Södertälje hamn/Gnesta från kl. 22:50-04:50. Detta beror på ett underhållsarbete.

Nyheter P4 Stockholm 2022-05-25 kl. 16.30 P4 Stockholm

Stockholms största radiokanal med nyheter, sport och kultur i en härlig blandning.

Land- och sjöväder 2022-05-25 kl. 21.50 Väder från hela landet

Översikt, varningar och regionala väderprognoser från SMHI för ett dygn framåt.
 1. Land- och sjöväder 2022-05-25 kl. 21.50
 2. Land- och sjöväder 2022-05-25 kl. 12.55
 3. Land- och sjöväder 2022-05-25 kl. 08.55
 4. Landväder 2022-05-25 kl. 06.55
 5. Sjöväder 2022-05-25 kl. 05.55

1 tanke kring ”

 1. Pingback: LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU! #hgfnynas Hyresgästföreningen Nynäshamn - Hyresgästföreningen Nynäshamn #hgfnynas www.hgfnynas.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.