Välkommen till Hyresgästföreningen Nynäshamns särskilda sida för vårt bostadspolitiskarbete vilket vi kallar LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU!

Under rubriken FORUM lägger vi vad vi gör och annat kring bostadspolitiken. Här du man också kommentera och diskutera de inlägg vi publicerar.

En viktig del av vårt bostadspolitiskarbete är att bevaka vad som händer inom Nynäshamns kommun. Det brukar göra vi göra genom att deltag och lyssna på kommunfullmäktige.

Under #nynpol kan du läsa vad en del politiker i Nynäshamns Kommun skriver på Twitter och följa dem, vi ansvarar inte för innehållet i dressa inlägg.

Varmt välkomna!

©Hyresgästföreningen Nynäshamn

Hem & Hyra

Hyresgästföreningen

 • Den 1–3 augusti träffas ett 40-tal förtroendevalda i Hyresgästföreningen i Sunne för att utbyta erfarenheter, testa metoder och stärka sitt bostadspolitiska opinionsarbete inför valet. Deltagarna kommer från Sörmland, Värmland, Örebro och Dalarnas län. Det är Hyresgästföreningen region Mitt som ligger bakom arrangemanget ”Sommar i Sunne” vars syftet är att ge deltagarna, genom workshops och praktiska […]
 • Nu är 2022 års hyror för cirka 32 000 hushåll som bor hos privata hyresvärdar i Göteborg klara. Överenskommelsen mellan Hyresgästföreningen och hyresvärdarnas ombud Fastighetsägarna GFR innebär en höjning på mellan 0,9 och 1,8 procent. När förhandlingarna inleddes i höstas ville Fastighetsägarna GFR ha en höjning på 3,5 procent, men efter förhandlingarna med Hyresgästföreningen blir höjningen […]
 • Hyresgästföreningen och Stiftelsen Matarengihem i Övertorneå har träffat en överenskommelse om nya hyror. Från och med den 1 maj 2022 höjs hyrorna för berörda hyresgäster med i genomsnitt 1,7 procent. Överenskommelsen gäller till och med den 28 februari 2023. – Våra förtroendevalda i förhandlingsdelegationen har gjort ett mycket gediget arbete och det är glädjande att […]
 • Sex av de senaste åtta åren har allmännyttiga Kirunabostäder hänskjutit förhandlingarna om de årliga hyreshöjningarna till Hyresmarknadskommittén, HMK, så även i år. HMK har nu meddelat sitt beslut, som innebär att hyrorna för berörda hyresgäster höjs med i snitt 1,88 procent från och med den 1 juli 2022 till och med den 31 mars 2023. […]
 • Allmännyttiga Pitebo har tidigare vänt sig till hyresnämnden och begärt prövning av bruksvärdet för 179 lägenheter på Prästgårdsgatan i Piteå. Bolaget begärde höjd hyra med i genomsnitt 23 procent. Den 30 juni kom beslut, som innebär att Pitebos yrkade hyreshöjningar fastställs av hyresnämnden. Hyresnämnden har under handläggningen använt tolv av de 179 lägenheter som Pitebos […]

Nynäshamns Kommun

 • Höstterminen för skolorna i Nynäshamns kommun drar i gång torsdag 18 augusti 2022. Här kan ni se vilka starttider som gäller för respektive skola och årskurs, liksom få information om skolskjuts.
 • Sedan den 1 juli gäller ett nytt regelverk som innebär att kommunerna tar över ansvaret från Migrationsverket att ordna boende åt skyddsbehövande från Ukraina. Nynäshamns kommun har blivit anvisad att ta emot 37 personer under året. Ukrainska medborgare som redan bor i kommunen men behöver stöd att hitta en mer långsiktig boendelösning ska kontakta Migrationsverket.
 • Vattenmiljön i Fållnäsviken är inte så bra som den skulle kunna vara, bland annat är viken påverkad av övergödning. Därför har Nynäshamns kommun påbörjat ett arbete med att ta fram ett lokalt åtgärdsprogram. Nu bjuder vi in till ett dialogmöte för att informera om projektet och tillvarata lokal kännedom om platsen.
 • Under Ösmo marknad var kommun, polis och räddningstjänst på plats för att höra vad medborgare tyckte om tryggheten i Nynäshamns kommun. Över 60 personer svarade på frågor och nu har svaren sammanställts.
 • I arbetet att ta fram en utvecklingsplan för Nynäshamns gymnasium och gymnasiesärskolan gick i våras förslaget om målbild ut på remiss. Alla som ville välkomnades att bidra. Nästa steg är att under hösten ser över programutbudet och framtida profilering.

SVT Stockholm

 • Stockholmsområdet är värst drabbat i landet när det kommer till stölder av bildelar. Under årets första sex månader har närmare 4 000 stölder anmälts i Stockholms län. – Många som begår brotten kommer in och ut genom Stockholms hamnar, säger Daniel Almskog, förundersökningsledare på Stockholmspolisen.
 • En lördagskväll parkerade ”Johan” sin bil i ett låst garage. Dagen efter hade bilen blivit bestulen på både däck och bromssystem. – Jag ringde polisen och försäkringsbolaget men ingen hjälpte mig, säger ”Johan” som inte vill träda fram med sitt namn.
 • Detta har SVT Nyheter Stockholm rapporterat om under måndagen den 8 augusti.
 • Efter söndagens skjutning i Hässelby gård har stadsdelsförvaltningen i Hässelby-Vällingby aktiverat sitt krisstöd. Under måndagen fanns krisstödjare på plats i centrum för att svara på frågor om det som hänt.
 • Under första halvåret i år har anmälningar mot mäklare minskat med 40 procent jämfört med samma period 2021. Den vanligaste anmälningsgrunden är lockpriser men det är också de som har minskat mest.

P4 Stockholm

 • av P4 Stockholm
  Det kan bli svårare att få tag på kräftor till årets skiva. Detta är på grund av den rekordvarma sommaren i Europa, där temperaturen legat på 40 grader på sina håll."När de blir stressade sjunker deras immunförsvar", säger Tom Arnbom som är expert på hav och arter på Världsnaturfonden WWF.
 • av P4 Stockholm
  Vattenkanoner är dyra, farliga och inte särskilt effektiva vid kravaller. Så beskrivs det i en promemoria från Polisens Utvecklingscentrum Stockholm, som Polistidningen rapporterar om. Efter påskens upplopp i flera svenska städer inledde Polisens Utvecklingscentrum Stockholm en kartläggning av hjälpmedel som skulle kunna användas i samband med till exempel demonstrationer. I en promenoria som Polistidningen begärt […]
 • av P4 Stockholm
  Bristen på lokförare inom MTR har lett till en sommar präglad av inställda avgångar.Till hösten startar MTR, som kör Mälartåg, lokförarutbildningar i egen regi för att få in nya förare.En mer kortsiktig lösning har dock varit att erbjuda förare att sälja sin semester, något som bland annat lokföraren Rasmus Holmberg gjort.
 • av P4 Stockholm
  En kvinna i 70-årsåldern har, under måndagskvällen, förts till sjukhus efter att blivit träffad av bakvagnen på en buss. När bussen svängde ut från hållplatsen blev kvinnan, som precis hade stigit av, träffad av bakvagnen och kastad till marken. "Eftersom att bussföraren inte är kvar har vi tagit upp en anmälan om smitning", säger Daniel […]
 • av P4 Stockholm
  På Brotorpsbadet i Grödinge spelas det sambafotboll under veckan, med inspiration från Brasilien. Den före detta Hammarbyspelaren Erik, "Samba-Erik", Johansson ledde träningen."Vackra dribblingar, passningar och vänskap, det är det fina med det", säger Erik Johansson.

Nyheter P4 Stockholm 2022-08-09 kl. 16.30 P4 Stockholm

Stockholms största radiokanal med nyheter, sport och kultur i en härlig blandning.

Sjöväder 2022-08-09 kl. 15.55 Väder från hela landet

Översikt, varningar och regionala väderprognoser från SMHI för ett dygn framåt.
 1. Sjöväder 2022-08-09 kl. 15.55
 2. Land- och sjöväder 2022-08-09 kl. 12.55
 3. Land- och sjöväder 2022-08-09 kl. 08.55
 4. Landväder 2022-08-09 kl. 06.55
 5. Sjöväder 2022-08-09 kl. 05.55

1 tanke kring ”

 1. Pingback: LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU! #hgfnynas Hyresgästföreningen Nynäshamn - Hyresgästföreningen Nynäshamn #hgfnynas www.hgfnynas.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.