Välkommen till Hyresgästföreningen Nynäshamns särskilda sida för vårt bostadspolitiskarbete vilket vi kallar LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU!

Under rubriken FORUM lägger vi vad vi gör och annat kring bostadspolitiken. Här du man också kommentera och diskutera de inlägg vi publicerar.

En viktig del av vårt bostadspolitiskarbete är att bevaka vad som händer inom Nynäshamns kommun. Det brukar göra vi göra genom att deltag och lyssna på kommunfullmäktige.

Under #nynpol kan du läsa vad en del politiker i Nynäshamns Kommun skriver på Twitter och följa dem, vi ansvarar inte för innehållet i dressa inlägg.

Varmt välkomna!

©Hyresgästföreningen Nynäshamn

Hem & Hyra

Hyresgästföreningen

 • Hyresgästföreningens Erik Elmgren besöker Linköping. Under två dagar kommer han bland annat träffa hyresgäster i Skäggetorp samt delta i ett panelsamtal på Lilla Torg tillsammans med politiker från Linköpings kommunstyrelse. – Det finns cirka två miljoner röstberättigade hyresgäster i Sverige, det är viktigt att vi gör vår röst hörd och visar vad hyresgäster vill och […]
 • Välkommen till Hyresgästföreningens valdebatt torsdagen 19 maj kl. 18.30-19.30. Den 11:e september är det val och då har 2 miljoner hyresgäster möjlighet att gå till valurnorna för att göra sina röster hörda. Hyresgästföreningen bjuder därför in Malmöpolitiker för att ta tempen på vad de och deras partier tycker om den bostadspolitiska verkligheten och hur de […]
 • Förhandlingarna om kommande renoveringar av fastigheterna Saxen 31, Nordstjärnan 9 och Gökropet 4 o 5, totalt 90 lägenheter, mellan K-Fast och Hyresgästföreningen har strandat. Orsaken till tvisten är att parterna inte kunnat nå en överenskommelse avseende hyrorna och vilken hantering som ska erbjudas hyresgästerna under renoveringen. K-Fasts yrkade hyror skulle innebära hyreshöjningar för de 90 […]
 • Hyresgästföreningens Marie Linder kommer besöka Gävle under tre dagar denna vecka. Hon kommer där att medverka under Folkbildningsdagarna där hon möter bostadsministern Johan Danielsson samt Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar i diskussion om bostadsfrågan. Linder kommer även att möta kommunfullmäktige samt hyresgäster i Sätra, ett område som drabbades hårt av förra årets översvämningar. – Många hyresgäster i […]
 • Onsdagen den 18 maj genomför Erik Elmgren, förbundschef på Hyresgästföreningen, ett publikt bostadspolitiskt samtal med politiker i Linköping. [image] I landet finns det cirka tre miljoner hyresgäster. Hyresgästföreningen har tagit reda på vad de tänker inför valet, vad de kommer rösta på och var de står i olika frågor. Underlaget är baserat på svaren från 4 100 deltagare […]

Nynäshamns Kommun

 • Det nybildade Ungdomsrådet börjar allt mer hitta formen för hur man ska jobba. I dag presenterade ett par medlemmar i rådet förslag till hur basketspelandet kan utvecklas på Estö IP.
 • Nynäshamns kulturskola har genom Statens kulturråd beviljats ett statsbidrag på 661 500 kronor för kommande läsår.
 • Nu har Kommunfullmäktige besutat att införa en taxa för laddning på kommunens offentliga laddplatser för elbilar. Taxan kommer att vara 3,95 kronor per kilowatt. Kommunen ska nu ta fram en betalningslösning som förväntas vara på plats ïnom kort.
 • Arbete pågår att ta fram en utvecklingsplan för Nynäshamns gymnasium och gymnasiesärskolan. Syftet är att öka attraktiviteten, stärka ekonomin och höja kvaliteten. Här kan du läsa om förslaget till målbild. Du är också välkommen, några dagar framåt, att bidra till aktuell remiss, sista dag 15 maj.
 • Som vi tidigare berättat deltar den kommunala förskoleverksamheten i EU-projektet Erasmus+. I sju år får verksamheten därigenom chans att vidareutvecklas, bland annat via tre inspirerande studieresor till Reggio Emilia i norra Italien.

SVT Stockholm

 • Detta har SVT Nyheter Stockholm rapporterat om under måndagen den 16 maj.
 • En av de politiska nyheter i Stockholms län som fått mest uppmärksamhet under mandatperioden handlade om löner för politiker i Lidingö. I videon ovan får ni en genomgång av turerna som slutade med att det aldrig blev några höjda löner.
 • Kommunstyrelsens ordförande i Lidingö har för hög lön, det menar Centerpartiet som nu går till val på att sänka arvodet. En sänkning till riksdagsledamöternas nivå på drygt 70 000 kronor vore rimligare tycker de men får mothugg av arvodesberedningens ordförande.
 • Covid-smittan finns fortfarande kvar, även om den inte alltid märks i Stockholmsområdet, men läget blir allt bättre, säger chefläkare Johan Bratt.
 • Delar av terminal 5 på Arlanda utrymdes under måndagen efter ett misstänkt olaga hot. – Vi har utrymt delar av terminal 5 med anledning av ett olaga hot som riktats mot ett flygplan. Det här flygplanet är tomt, sa polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT.

P4 Stockholm

 • av P4 Stockholm
  Unga tjejer är mindre fysiskt aktiva än unga killar, vilket uppmärksammas i ett nytt forskningsprojekt.Forskarna har följt unga tjejer i Hässelby-Vällingby, och resultaten redovisas i en utställning i Hässelby kyrka"Det har varit en väldigt intressant upplevelse", säger Natascha Damberg.
 • av P4 Stockholm
  Kvinnor är mer delaktiga i det grova våldet i kriminella miljöer än vad man tidigare trott, konstaterar polisen i en färsk rapport som P3 Krim tagit del av."Kvinnor har en aktiv roll, förvarar droger eller vapen, men kan också sätta upp möten med personer som sedan faller offer", säger Camila Salazar Atías, kriminolog och kunskapsområdeschef […]
 • av P4 Stockholm
  Under tre dagar denna vecka, med start under måndagen, intar Kulturskolan Stockholm Kungsträdgården för att visa upp sin verksamhet.Konstutställning, dans och konserter finns bland aktiviteterna.”Det ska vara en ungdomsfestival alla är välkomna till”, säger Sabina Forsberg, producent och projektledare.
 • av P4 Stockholm
  Efter 200 år av alliansfrihet meddelade på måndagen statsminister Magdalena Andersson (S) att Sverige kommer att ansöka om Natomedlemskap.Alla riksdagspartier är eniga utom två, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.Båda representanterna för partierna i Stockholm stad, oppositionsborgarrådet Clara Lindblom (V) och trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP), vill se en folkomröstning.
 • av P4 Stockholm
  Den 5 maj avslutades rättegången mot en 61-årig man som är åtalad för mord och folkrättsbrott på 1980-talet i Iran.Journalisten Sophie Tanha från nyhetsbyrån TT har följt rättegången på plats."Det har varit nio långa månader", säger hon.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Stopp i tågtrafiken mellan Sundsvall C och Umeå C sedan kl. 10:50 på grund av brand. Räddningstjänsten har släckt banden och banan ska nu avsynas. Pognos saknas när trafiken åter kan upptas.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Tellusborgsvägen stängs av mot Mikrofonvägen i samband med arbeteTellusborgsvägen och Mikrofonvägen
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Underhållsarbete 16/5 kl 22-05. Vägen avstängd norrgående, mellan Västberga och Haga Södra. Gäller även Årstalänken mot Essingeleden.Riktning mot Uppsala
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Köer och långa väntetider. Trafiken dirigeras antingen med flaggvakt, trafiksignal eller trafiklots.Broby-Igelsta
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Prognos till och med 17/5. Det väntas måttliga till höga halter av björkpollen. Ekpollen väntas i höga halter. Bokpollen väntas i låga till måttliga halter och videpollen i låga halter
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Extra insatta tåg i och med fotbollsmatch i Globenområdet 20:45–22:30Globen
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Blodbussar måndag 16 maj Swedbank Landsvägen 40 Sundbyberg Södertörnshögskola Alfred Nobels allé 5 Huddinge Gärdet, Tegeluddsvägen 3 Rosbergs industriområde Metallvägen 33
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Risk för kö. Ett körfält öppet i vardera riktningen. Asfaltering.Tpl Lästringe S (136)–Hållet (133) i båda riktningarna.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Trafikljus ur funktion. Vid Fotografiska
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Påfarten avstängd p.g.a. utbyggnad av tvärbanan. Påfarten från Sundbyberg, i riktning mot Bromma

Nyheter P4 Stockholm 2022-05-16 kl. 16.30 P4 Stockholm

Stockholms största radiokanal med nyheter, sport och kultur i en härlig blandning.

Land- och sjöväder 2022-05-16 kl. 12.55 Väder från hela landet

Översikt, varningar och regionala väderprognoser från SMHI för ett dygn framåt.
 1. Land- och sjöväder 2022-05-16 kl. 12.55
 2. Land- och sjöväder 2022-05-16 kl. 08.55
 3. Landväder 2022-05-16 kl. 06.55
 4. Sjöväder 2022-05-16 kl. 05.55
 5. Land- och sjöväder 2022-05-15 kl. 21.50

1 tanke kring ”

 1. Pingback: LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU! #hgfnynas Hyresgästföreningen Nynäshamn - Hyresgästföreningen Nynäshamn #hgfnynas www.hgfnynas.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.