Välkommen till Hyresgästföreningen Nynäshamns särskilda sida för vårt bostadspolitiskarbete vilket vi kallar LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU!

Under rubriken FORUM lägger vi vad vi gör och annat kring bostadspolitiken. Här du man också kommentera och diskutera de inlägg vi publicerar.

En viktig del av vårt bostadspolitiskarbete är att bevaka vad som händer inom Nynäshamns kommun. Det brukar göra vi göra genom att deltag och lyssna på kommunfullmäktige.

Under #nynpol kan du läsa vad en del politiker i Nynäshamns Kommun skriver på Twitter och följa dem, vi ansvarar inte för innehållet i dressa inlägg.

Varmt välkomna!

©Hyresgästföreningen Nynäshamn

Hem & Hyra

Hyresgästföreningen

 • Hyresgästföreningen vill stoppa bo-orättvisan på bostadsmarknaden och arrangerar därför imorgon en debatt om bostadspolitik i Övertorneå.  Debatten är en del av sommarturnén Hemresan, där vi inför valet i höst besöker ett antal orter i Norrland med en husbil för att träffa människor och prata om boendefrågor. Deltar i debatten gör Tomas Mörtberg (C), Anne Rouso […]
 • I två nya beslut från Svea hovrätt slås fast att presumtionshyror, en modell för hyressättning i nybyggda hyresrätter, ska få justeras årligen. Hyresgästföreningen välkomnar hovrättens beslut att presumtionshyror inte per automatik ska höjas i nivå med övriga hyror. Hyresgästföreningen ställer sig samtidigt kritisk till att rätten tagit fram en godtycklig beräkningsmodell för hyreshöjningar som riskerar […]
 • Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder besöker Helsingborg. Under två dagar kommer hon medverka i H22 Arena där hon bland annat deltar i seminarium med bostadsminister Johan Danielsson. – Hyresrätten är det mest klimatsmarta boendet, men mycket mer måste göras för att skapa både socialt och miljömässigt hållbara bostadsområden. Som hyresgäst har du rätt att känna dig […]
 • I två nya beslut från Svea hovrätt slås fast att presumtionshyror, en modell för hyressättning i nybyggda hyresrätter, ska få justeras årligen. Hyresgästföreningen välkomnar hovrättens beslut att presumtionshyror inte per automatik ska höjas i nivå med övriga hyror. Hyresgästföreningen ställer sig samtidigt kritisk till att rätten tagit fram en godtycklig beräkningsmodell för hyreshöjningar som riskerar […]
 • Hyresgästföreningen i Eskilstuna startar nu en namninsamling för att stoppa hyreschocken. Alla hyresgäster i Eskilstuna kommer att nås av vår namninsamling. Totalt 21 000 hushåll i Eskilstuna har eller kommer att få namninsamlingen i sin brevlåda inom kort. Med konceptrenoveringar, bruksvärderingar och höga hyreskrav vid renoveringar har hyresnivåerna under flera års tid skenat. Det går […]

Nynäshamns Kommun

 • Nu har du möjlighet att tycka till om förslag till kommunens nya översiktsplan. Samrådet startade den 24 juni och pågår fram till den 31 oktober.
 • Idag startar Petra Kålbäck sitt tillförordnande som kommundirektör efter att Carolina Petterson gått vidare till en ny tjänst i Region Stockholm. Rekrytering av en ny kommundirektör kommer att starta upp efter sommaren.
 • Den nya detaljplanen för Kalvö industriområde är nu beslutad, det innebär att kommunen kan annonsera ny verksamhetsmark och ge befintliga tomter ökad byggrätt och användning. Angeläget och viktigt för Nynäshamns kommun att till intressenter kunna erbjuda attraktiv industrimark och välkomna nya etableringar.
 • Tänk dig att något allvarligt händer, en stor brand eller kanske en översvämning. I sådana lägen är kommunen nästan alltid beroende av frivilliga som kan och vill hjälpa till. Därför söker nu Nynäshamns kommun efter personer som vill ingå i kommunens frivilliga resursgrupp.
 • Sjukhusbyggnaden och den tillhörande parkeringen på Alkärrsplan säljs till stadsutvecklare och lokala entreprenörer. Syftet med försäljningen är att skynda på utvecklingen och göra centrumområdet mer attraktivt för såväl kommuninvånare som besökare. På torsdagen beslutade kommunfullmäktige att sälja hela aktieinnehavet i Alkärrsplans Utvecklings AB.

SVT Stockholm

P4 Stockholm

 • av P4 Stockholm
  Under nästa år kommer den eldrivna bärplansbåten Candela P-12 Shuttle att testköras i pendelbåtstrafik på linje 89, direkt mellan Tappström på Ekerö och Klara Mälarstrand. Om allt går som planerat, så halveras restiden för Ekeröpendlarna.”Det här är jordens mest avancerade fritidsbåt”, säger Mikael Mahlberg från båtföretaget Candela.
 • av P4 Stockholm
  Efter skottdådet mot en HBTQ-bar i Oslo, där två personer dödades, ställdes prideparaden in efter rädsla för fler attentat.Stockholm Pride ska hållas första veckan i augusti som planerat, men arrangörerna följer händelseutvecklingen om en eventuell utökad hotbild."Vi tänker inte låta rädslan styra eller tysta oss", säger Trifa Shakely, ordförande riksförbundet RFSL.
 • av P4 Stockholm
  En kvinna i 70-årsåldern har dött efter explosionen i en husbil i Älvsjö på midsommardagen.En man vårdas på sjukhus för allvarliga skador, efter olyckan där polisen fick samtal om en kraftig detonation vid en tankstation för fordonsgas.Polisen har startat en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och inväntar svar från den tekniska undersökningen.
 • av P4 Stockholm
  Vad gör man om fåglar skadar sig eller om man hittat en fågelunge som ramlat ur boet?Stockholms Viltfågel rehab tar hand om skadade fåglar och guidar oss genom vad som gäller.Men att en fågelunge hamnat på asfalten, behöver inte innebära att den är skadad, menar Victor Persson på Stockholms Viltfågel rehab.
 • av P4 Stockholm
  En procent av politikerna i Stockholms län som ställer upp i valet, bor på någon av platserna som klassas som områden med stora socioekonomiska utmaningar.Det är klart färre än andelen invånare, visar Sveriges Radios kartläggning."Jag tycker det är förfärligt, de borde bo där människorna bor", säger Allan Tark, som bor i Norsborg.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Till och med 13 augusti är hela Roslagsbanan avstängd på grund av arbeten. Bussar från Danderyds sjukhus ersätter alla tåglinjer.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Risk för förseningar pga växelfel.Tumba-Tullinge
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  27 juni t.o.m. 29 juli körs provtåg sträckan Bällsta – Lindholmen alla vardagar, klockan 8:00 – 17:00. Detta betyder att det trots att det inte någon trafik för resenärer, så förekommer det tåg på banan.Bällsta-Lindholmen
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Stor eller mycket stor brandrisk och eld sprids lätt i skogsmark. Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus, ofta gäller eldningsförbud.Blekinge, Kronoberg, Halland, Jönköping, Östergötland, Sörmland, Örebro, Västmanland, Stockholm, Södertälje, Uppland, Dalarna, Gävleborg, Västernorrland, Jämtland, Göteborg, Sjuhärad, Skaraborg, Väst, Värmland, Kalmar, Gotland, Norra Norrbottens län
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Förseningar i tågtrafiken på grund av banarbete i Herrljunga. Herrljunga
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Höga till mycket höga halter av gräspollen väntas i dag och under morgondagen.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  29/6-3/7 är det extremt stor påverkan för trafiken i och förbi Danmark pga tre etapper av Tour de France. Köpenhamsområdet, Roskilde-Nyborg (Stora bätbron) och Vejle-Sønderborg
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Blodbussar måndag 27 juni: Kista Galleria Jan Stenbecks torg, Solna Business Park Svetsarvägen 22, Södertälje Stora torget Storgatan 17.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Förseningar i tågtrafiken på grund av spårfel mellan Torpshammar och Stöde. Storlien–Sundsvall
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Risk för höga temperaturer i landets alla län.

Nyheter P4 Stockholm 2022-06-27 kl. 07.30 P4 Stockholm

Stockholms största radiokanal med nyheter, sport och kultur i en härlig blandning.

Land- och sjöväder 2022-06-27 kl. 12.55 Väder från hela landet

Översikt, varningar och regionala väderprognoser från SMHI för ett dygn framåt.
 1. Land- och sjöväder 2022-06-27 kl. 12.55
 2. Land- och sjöväder 2022-06-27 kl. 08.55
 3. Landväder 2022-06-27 kl. 06.55
 4. Sjöväder 2022-06-27 kl. 05.55
 5. Land- och sjöväder 2022-06-26 kl. 21.50

1 tanke kring ”

 1. Pingback: LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU! #hgfnynas Hyresgästföreningen Nynäshamn - Hyresgästföreningen Nynäshamn #hgfnynas www.hgfnynas.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.