Välkommen till Hyresgästföreningen Nynäshamns särskilda sida för vårt bostadspolitiskarbete vilket vi kallar LYFT BOSTADSPOLITIKEN.NU!

Under rubriken FORUM lägger vi vad vi gör och annat kring bostadspolitiken. Här du man också kommentera och diskutera de inlägg vi publicerar.

En viktig del av vårt bostadspolitiskarbete är att bevaka vad som händer inom Nynäshamns kommun. Det brukar göra vi göra genom att deltag och lyssna på kommunfullmäktige.

Under #nynpol kan du läsa vad en del politiker i Nynäshamns Kommun skriver på Twitter och följa dem, vi ansvarar inte för innehållet i dressa inlägg.

Varmt välkomna!

©Hyresgästföreningen Nynäshamn

Hem & Hyra

Hyresgästföreningen

 • Hyresgästföreningen och allmännyttiga Pitebo har träffat en överenskommelse om nya hyror. Hyrorna höjs för berörda hyresgäster med i genomsnitt 0,88 procent. Tillkommer gör en höjning med 6 kronor per kvadratmeter och år för så kallat hyresgästnära underhåll. Höjningen gäller från och med 1 maj. Sidoavtalet om hyresgästnära underhåll innebär bland annat att bostadsbolaget ska ta […]
 • Årsmötet 2021 är genomfört och vi vill hälsa nya styrelsen välkommen samt presentera vad vi kommer jobba med under året som kommer. [image]   Styrelsen för Hyresgästföreningen Västervik-Valdemarsvik: Vicktoria Torell, ordförande Tony Karlsson, sekreterare Ingemar Söderlund, ledamot Elisabeth Alanko, ersättare Under året kommer vi bland annat jobba med: · Hitta nya former för engagemang · […]
 • Årsmötet 2021 är genomfört och vi vill hälsa nya styrelsen välkommen samt presentera vad vi kommer jobba med under året som kommer. [image] Styrelsen för Hyresgästföreningen Karlskrona: Dennis Larsson, ordförande Nils Wallin, vice ordförande Daniel Kornelius, sekreterare Katarina Gruwberger, ekonomiansvarig Roland Andreasson, ledamot Susanne Bergh, ledamot Leo Azirovic, ledamot Mats Boström, ledamot Amanda Espinoza, ledamot […]
 • Hyresgästföreningen och allmännyttiga Övikshem har träffat en överenskommelse om nya hyror. Från och med den 1 april 2021 höjs hyrorna för berörda hyresgäster med 1,7 procent. Parterna kunde först inte enas om en rimlig hyresnivå för 2021 och valde därför att vända sig till Hyresmarknadskommittén, som är ett gemensamt tvistelösningsorgan. Efter Hyresmarknadskommitténs utslag träffades en […]
 • Nu är hyrorna i Laxåhem färdigförhandlade för 2021. Uppgörelsen innebär att hyran höjs med 1,9% från den 1 mars 2021. Efter en lång och tuff förhandling mellan Laxåhem och Hyresgästföreningen stod det klart att parterna inte kunde enas utan ärendet sköts vidare till Hyresmarknadskommitén för att avgöras. Hyresmarknadskommitén beslutade att Laxåhems hyror ska höjas med […]
 • Hyresgästföreningen och LKAB Fastigheter har träffat en överenskommelse om nya hyror. Från och med den 1 maj 2020 höjs hyrorna för berörda hyresgäster i Kiruna och Gällivare med 0,9 procent. – Förhandlingarna med LKAB Fastigheter har varit snabba och konstruktiva och jag upplever att bolaget verkligen lyssnat på våra argument, säger Ann-Sofi Nordvall, förtroendevald som […]
 • Just nu pågår en utredning om att införa så kallad fri hyressättning i nyproduktion. Ett betänkande är beräknat till den 31 maj 2021. Beroende på vilka förslag som läggs fram kan ett system med marknadshyror införas i Sverige. Hyresgästföreningen lanserar därför Marknadshyreskollen, en konsumenttjänst som synliggör konsekvenserna för hyresgästers privatekonomi. Hyresgästföreningen vill slå vakt om […]
 • Just nu pågår en utredning om att införa så kallad fri hyressättning i nyproduktion. Ett betänkande är beräknat till den 31 maj 2021. Beroende på vilka förslag som läggs fram kan ett system med marknadshyror införas i Sverige. Hyresgästföreningen lanserar därför Marknadshyreskollen, en konsumenttjänst som synliggör konsekvenserna för hyresgästers privatekonomi i nio städer. [image]   […]
 • Just nu pågår en utredning om att införa så kallad fri hyressättning i nyproduktion. Ett betänkande är beräknat till den 31 maj 2021. Beroende på vilka förslag som läggs fram kan ett system med marknadshyror införas i Sverige. Hyresgästföreningen lanserar därför Marknadshyreskollen, en konsumenttjänst som synliggör konsekvenserna för hyresgästers privatekonomi i Eskilstuna.  – Marknadshyreskollen är organisationens verktyg för […]
 • Just nu pågår regeringens utredning om att införa så kallad fri hyressättning i nyproduktion. Ett betänkande är beräknat till den 31 maj 2021. Beroende på vilka förslag som läggs fram kan ett system med marknadshyror införas i Sverige. Hyresgästföreningen lanserar därför det digitala kartverktyget Marknadshyreskollen som är en konsumenttjänst på Hyresgästföreningens webbsida. Kartverktyget synliggör konsekvenserna […]

Nynäshamns Kommun

 • Såväl Nynäshamns gymnasiums studentfirande som kommunens grundskolors avslutningar kommer i år precis som förra året att behöva anpassas utifrån rådande pandemi.
 • Från och med starten av höstterminen är det planerat att Viaskolan börjar använda lokaler i Utsikten, där barn- och utbildningsförvaltningen redan hyr in sig med annan verksamhet.
 • I ett samverkansprojekt mellan Region Stockholm och Almi, erbjuds kostnadsfri affärsrådgivning till företagare inom besöksnäringen i Stockholms län. Rådgivningen utförs av Almi och är till för företag inom besöksnäringen som vill ta sig igenom krisen och rusta för långsiktig hållbar utveckling.
 • Nynäshamns kommun ser en kraftigt ökad smittspridning i samhället och har nu en högre andel smittade av covid-19 än snittet i Stockholms län. Det är därför fortsatt mycket viktigt för alla som bor och är verksamma i kommunen följer de rekommendationer som finns och att vaccinera sig när möjligheten finns.
 • Kultur- och fritidsavdelningen förbereder på olika sätt lättnader för att stötta föreningslivet, som drabbas hårt av covid-19 och de restriktioner som pandemin kräver.

SVT Stockholm

 • Detta har hänt i Stockholmsområdet under tisdagen den 20 april.
 • I Bredbyskolans gamla lokaler i Rinkeby öppnade vårdbolaget Kry på tisdagen en ny vaccinationsmottagning mot covid-19. Rinkeby-Kista är den stadsdel där lägst andel av de äldre har påbörjat vaccination hittills och syftet med mottagningen är att göra sticken mer tillgängliga.
 • Antalet fritidsgårdar har minskat i Stockholms stad. 2007 fanns 68 fritidsgårdar för barn mellan 10 och 19 år och 2020 har den siffran sjunkit till 55 stycken. Stockholms stad vill nu få bättre samordning och överblick över de kommunala fritidsgårdarna.
 • Stockholms stad vill nu få bättre samordning och överblick över de 55 kommunala fritidsgårdarna. Ungdomar i Rågsved – där fritidsgården fick stänga ner 2019 på grund av hot – önskar trygghet både i och utanför den nya fritidsgården.
 • Framtidens hus är nytt samarbete mellan olika aktörer i staden, som tillsammans ska skapa bättre utbud för unga i Järva. Det menar Ole-Jörgen Persson (M), ordförande i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd. Redan i maj förväntas lokalerna öppna i Husby och en temporär lokal i Rinkeby.
 • Detta har hänt i Stockholmsområdet under måndagen den 19 april.
 • De senaste tre veckorna har fem uppmärksammade kvinnomord inträffat i Sverige. Två av de misstänkta morden har inträffat i Stockholms län, i Flemingsberg och i Älta, trots att just Stockholmspolisen i fjol satsade både pengar och personal på att bekämpa våld i nära relation.
 • Våren är en jobbig tid för många pollenallergiker. Nioåriga Tova Lirén från Sollentuna brukar till och med åka norrut med sin familj, för att fly de värsta veckorna när björken slår ut.
 • En man i 25-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på en ung kvinna i en bostad i Nacka förra veckan.
 • Den tredje coronavågen är här, och på intensiven på Nya Karolinska i Solna kämpar personalen med att hjälpa patienter som drabbats hårt av covid-19. Här liksom på många andra iva-avdelningar i länet är läget hårt pressat och antalet inlagda covidpatienter har på kort tid ökat.

P4 Stockholm

 • av P4 Stockholm
  Lily och Hilde i klass 5B på Kunskapsskolan i Täby vann den tredje kvartsfinalen i Vi femman Stockholm.  Nu väntar semifinal för klasskompisarna och taktiken är att lära sig så mycket som bara är möjligt fram till dess.  "Vi ska kolla på väldigt mycket nyheter och plugga mer än någonsin", säger Hilde.
 • av P4 Stockholm
  Under tisdagen öppnade en ny vaccinationsmottagning i en skola Rinkeby, där 65-plussare i området kan vaccinera sig. På mottagningen ska 60 personer i timmen kunna vaccineras, men bara en tredjedel av tiderna är uppbokade. "Djungeltrumman går. Så fort det sprider sig att vi vaccinerar så räknar vi med ännu fler patienter. Vi räknar med att […]
 • av P4 Stockholm
  Karolinska universitetssjukhuset lämnar under tisdagen förstärkningsläget och återgår till stabsläge, som är en lägre beredskapsnivå. Sjukhuset skriver i ett pressmeddelande att antalet patienter med covid-19 på Karolinska under en tid har varit stabil. Man planerar nu för hur den personal som arbetat hårdast under pandemin ska få möjlighet till återhämtning.
 • av P4 Stockholm
  "Man vill gå ner och bada utan att ha andras skrikande och skvättande ungar runt omkring sig". Så skriver Yvonne Vybiral i ett så kallat medborgarförslag till Stockholms stad och föreslår att vissa badplatser helt enkelt förbjuder barn. I förslaget nämner Yvonne Ängbybadet och Kanaanbadet i Bromma som tänkbara platser.
 • av P4 Stockholm
  De tolv personer som på tisdagsmorgonen anhölls misstänkta för grovt vapenbrott utreds i samma ärende som en sverigedemokratisk kommunpolitiker i Stockholmsområdet, som i september häktades misstänkt för grovt vapenbrott. Politikern är också nämndeman i en tingsrätt i länet och aktiv i en skytteklubb. "Ingen av de som anhölls på tisdagsmorgonen är sådana personer som särskilda åklagarkammaren i […]
 • av P4 Stockholm
  Fler än 250 unga runt om i Sverige skickade in bidrag till den nationella skrivtävlingen Unga skriver för unga. Och vann gjorde 17-åriga Stockholmaren Elisa Tallec som skrivit dikten Maskrosbarn om hur det är att växa upp i Stockholm. "Det känns sjukt men jätteroligt, det är en sån galen upplevelse och jag är så tacksam […]
 • av P4 Stockholm
  Pappor är dåliga på att ta ut föräldradagar. Enligt nya siffror från fackorganisationen TCO tog pappor i Stockholms län ut 32,5 procent av föräldraledigheten eller vabben, det vill säga ungefär 3 av 10 dagar. "Jag är inte förvånad, men det känns ju lite tråkigt att det är så", säger föräldralediga Jenny Frantzén.
 • av P4 Stockholm
  Trots att många jobbade hemma under förra året fortsatte cyklingen att öka i Stockholm, visar ny statistik. Förvånande, tycker Joakim Boberg, cykelsamordnare på Trafikkontoret. "Under förra året så var det många stockholmare som jobbade hemifrån. Och ändå så fick vi en total ökning. Det verkar bero på en ökad cykling på helgerna. I ytterstan ökade […]
 • av P4 Stockholm
  Två poliser som stått åtalade för olaga hot och misshandel i samband med en husrannsakan i södra Stockholm 2019, frias av tingsrätten. Enligt åklagaren ska en polis bland annat ha tryckt sitt tjänstevapen mot en kvinnas hals samtidigt som hon höll sitt ettåriga barn i famnen. Men uppgifterna om vad som har hänt inne i […]
 • av P4 Stockholm
  För tredje året i rad genomför Stockholm stad en informationskampanj för barn och unga hur de kan få hjälp om de utsätts för hedersförtryck. På måndagen fick stadens rektorer, elevhälsoteam och socialsekreterare ett brev om hur de ska agera om de misstänker att ett barn utsätts för hedersförtryck. Förra året inkom 123 anmälningar kopplat till […]
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Vägen avstängd kl 00:20-00:40 pga broöppning. Vid motorvägsbron
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Nattavstängd kl 22-05 för underhåll. Följ skyltar för omledning.Riktning mot Ropsten
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Körfältsavstängningar 22:00–05:00 pga ledningsarbete.Karlsbodavägen– Flygplatsinfarten, i båda riktningar.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Blodbussar onsdag 21/4: Märsta Centrum Ny Märsta torg, Tyresö Centrum Bollmora Torg, Danderyds Sjukhus vid huvudentrén, Lidingö Stadshus Stockholmsvägen 50 vid huvudentrén
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Prognos till onsdag: måttliga halter av björkpollen som under onsdagen kan stiga till närmare höga halter. Måttliga halter av videpollen och låga till måttliga halter av al- och almpollen.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Under nätter och tidig morgon fram till 23 april stannar inga pendeltåg vid Årstaberg, Stockholms södra, Stockholm City samt Stockholm Odenplan. Tågen stannar dock på Stockholm Central.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Risk för gräsbränder.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Vägarbete nattetid mellan Årstabergsvägen och Karusellvägen 19/4-23/4. Körbanan/cykelbanan avsmalnas vid arbetsplatsen under perioden.
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Räckesarbeten. Trafiken styrs med ljussignaler. Stor risk för kö.Bron över Husbyån
 • av Trafikredaktionen Stockholm
  Tågen ersätts av buss nattetid 18–23 april klockan 23:15–04:00 mellan Hemfosa och Nynäshamn.Nynäshamn-Hemfosa

Nyheter P4 Stockholm 2021-04-20 kl. 16.30 P4 Stockholm

Stockholms största radiokanal med nyheter, sport och kultur i en härlig blandning.

Land- och sjöväder 2021-04-20 kl. 21.50 Väder från hela landet

Översikt, varningar och regionala väderprognoser från SMHI för ett dygn framåt.
 1. Land- och sjöväder 2021-04-20 kl. 21.50
 2. Sjöväder 2021-04-20 kl. 15.55
 3. Land- och sjöväder 2021-04-20 kl. 12.55
 4. Land- och sjöväder 2021-04-20 kl. 08.55
 5. Landväder 2021-04-20 kl. 06.55

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.